Ung må verden endnu være ...
Ung må verden endnu være. Det konstaterede vi på denne plads for over to år siden, f.... Læs mere, klik her


 

 Just Retro 

- det er ikke svært…

Elsker du også det personlige præg på livet, som de gamle ting giver – ja, så vi er lige nu i gang et lykkeligt møde.

Vi sælger ikke antikviteter. Det overlader vi til fagkundskab og eksperter, men vi er glade amatører, der elsker at søge og finde de festlige og farverige hits fra 1950’erne, 1960’erne og 1970’erne.

Ting, som vi alle husker. Designs, som for længst har opnået anerkendelse – ofte også internationalt. Ting, som ikke kan købes hos den lokale isenkræmmer – med mindre der dog er tale om en opdateret relancering og nye farver. Og ting, som blev skabt for at kunne holde længe på husmoderens skrabede budget…

"Vi" er faktisk en forkert betegnelse - og så alligevel ikke. Vi var to, gift med hinanden, bag Just Retro i årene fra 2011 til 2021 - og ingen af os har mistet interessen. 

Men Merete har efter at have overlevet alvorlig sygdom valgt at bruge alle sine kræfter på at blive rask, så derfor er det altså mig, Henning, der står bag geschjæften.

Hvad er bare retro?

Vi elsker det skandinaviske design, men ofte må vi erkende, at også i det gamle Østeuropa kunne de skabe form og farve, der så absolut holder i dag. Og dermed holdt det længere end jerntæppet…

Er udbuddet af lopper og retro geografisk bestemt i så lille et land som vores? Det er umuligt at komme med store kulturelle forklaringer, men det er sikkert og vist, at vi med udgangspunkt i Salling langs med Limfjorden ofte kan glæde os over danske design-klassikere.

Et eksempel kunne være Margrethe-skålen, som designeren Jacob Jensen, der også bor på vores egn, for over 50 år siden designede under sin ansættelse på tegnestuen Bernadotte & Bjørn i hovedstaden.

Og vi er ikke langt fra Morsø Jernstøberi, der kan prale af de uopslidelige Copco-gryder, som Michael Lax formgav – og som også i vores familie er gået i arv mellem generationerne. 

Og så møder vi ofte kuriøse ting, som vi simpelthen ikke kan lade være med at købe…med det resultat, at det efterhånden kniber med pladsen.

Vi køber dog aldrig noget, vi ikke gerne selv beholdt – og der er meget af det, du kan se på  www.just-retro.dk , der hellere end gerne må forblive umuligt at sælge…

Til gengæld gør vi os umage med at være lige en tand billigere end i særligt de større byer – i erkendelse af, at du som køber også må regne med udgifter til fragt. 

Smukt – og indbydende…

Vi rengør og desinficerer nænsomt og omhyggeligt, ligesom vi vasker og stryger. Efter at have hørt en parfume-allergiker fortælle om de gener, vores tidligere vaskepulver gav, er vi gået over til vaskepulver uden duft. 

Men det ændrer ikke på, at vi sælger ting, der har været brugt i…ja, ofte rigtig mange år.

Vi opfordrer dig til, at du kigger nøje på vores ting, inden du bestemmer dig for at købe. Hav målene for dit indre øje, når de fremgår, for ofte er vores foto sande nærbilleder, der giver tingene et indtryk af at være væsentligt større end de er. Forlang præcise mål, hvis de ikke fremgår, så du kan danne dig et realistisk billede af den ting, du er godt på vej til at falde for.

Og måske kigger du bare. Det er du meget velkommen til. Vi vil gerne sælge til folk, der bliver glade, men vi vil også være meget tilfredse med at inspirere til genbrug. Inflation eller ej…

Priser

Men når vi nu er ved det med pengene, så skal vi understrege, at..

...alle priser er angivet i danske kroner, og hertil skal lægges et beløb  til forsendelse. Vi sender med GLS eller DAO, da vi har erfaring for, at de foretager en megen nænsom håndtering.

...en pris er en pris. Det er ikke et loppemarked, så anser du en pris for at være for høj, er det nok ikke os, du skal handle med. Beløbene er dog – i henhold til skattelovgivningen - uden moms, og vi tager heller ikke gebyr for ekspedition. Vi har gebyrer nok i vores liv – alle sammen…

…betaling sker ved overførsel til bankkonto eller med Mobilepay. Først når vi har registreret din betaling, gør vi klar til forsendelse.

...en gang om ugen er det her i huset ”boxing day”, hvor vi pakker og sender varer. Det betyder, at vi må opfordre til stor tålmodighed…og vi kan ikke på forhånd med sikkerhed sige, hvilken ugedag, der er tale om. Er der derimod tale om en gave, som haster, så giv lyd. Måske kan vi tage hensyn til din situation…

Bemærk!

Vi sælger julepynt hvert år fra uge 43 frem til og med uge 50. Ellers ikke! Det er dog muligt at reservere julepynt hele året.

Sådan gør du

Send en mail til  just@just-retro.dk  med kopiering af billede og tilhørende tekst til den vare, du ønsker at købe. Fortæl os ved samme lejlighed hvor du bor, opgiv mobilnummer og gyldig mailadresse. Dine personlige oplysninger forbliver private.

Vi tjekker mails mindst hver anden dag – og holder vi ferie, vil det fremgå af hjemmesiden og/eller blog.

Herefter skriver vi ”Reserveret” ved den vare, du ønsker at købe. Efterfølgende sender vi en mail med en faktura, der indeholder en samlet opgørelse på varerne samt forsendelse - og dermed det samlede beløb, du skal overføre. Først når vi har modtaget det fulde beløb, sender vi det bestilte. 

Der kan stå "Reserveret" ud for en vare, men det kan være en fejl eller forlængst fortrudte bestillinger og dermed en hjemmeside, der under pause fra 2021-2023 ikke er opdateret.

Kun hvis der står "Reserveret 2023" kan vi være tæt på et aktuelt salg, men du er altid velkommen til at forhøre dig. 

Forsendelse

Vi pakker i genbrugsmaterialer, og vi gør os meget stor umage. Vi køber emballage i form af bobleplast og bølgepap. Vi er blevet bedre til at pakke ind, så vi har færre "uheld", men vi forstår alligevel, at man kan finde forsendelsen dyr.

Vi bor i en landsby, og det er vigtigt for os at støtte den lokale købmand ved at sende med GLS eller DAO, så det ændrer vi ikke på. 

Da vores købmand her i landsbyen er blevet droppet af PostNord, vælger vi at gøre det samme. I respekt for den kamp, der kæmpes i alle danske landsbyer, kommer vi altså ikke til at sende så meget som et magasin med PostNord.

Derudover gælder følgende:

1. Vi sender ikke ordrer til en samlet købesum på under 250 kroner.

2. Al forsendelse sker til danske adresser, og vi leverer ikke til udlandet.

Vi vil ikke forpligte os til at tage imod uanmeldte gæster.

Du kan dog naturligvis vælge at hente dine betalte varer hos os, men det kan kun foregå mod forudgående aftale. 

Vi kan – med flere fjernlagre – næppe være i stand til at hjælpe dig, hvis du kommer uanmeldt. Så forudgående aftale hjælper begge parter til at undgå at spilde tiden - og vi 

Forsendelse og transport er altid - og uden undtagelse - på købers ansvar.

 

Ekspedition

Uanset formen må du regne med mellem syv og 14 dages ekspeditions- og leveringstid. 

Det skyldes, at vi sideløbende med  www.just-retro.dk  har et almindeligt liv med med skiftende arbejdstider, børn, hund og en stor vennekreds, vi heller ikke vil forsømme.

Det håber vi på forståelse for.

Fortrydelse

Og hvad gør vi så, hvis du fortryder?

Ja, så bliver det en kort og kostbar fornøjelse for dig, tidsrøvende for os, og begge aspekter er årsagen til, at vi så indtrængende opfordrer dig til at overveje dit køb meget nøje på forhånd.

Du kan fortryde dit køb indenfor 14 dage – og du får kun refunderet det fulde beløb, hvis varen/varerne returneres i samme stand som den/de blev modtaget i.

Alle udgifter til forsendelse eller tilbagelevering skal kunden afholde. Fortryder du allerede inden du når at overføre pengene, så giv os straks besked pr. mail.

Vi forstår godt, at man kan få uforudsete udgifter, der skal klares først – og måske kan vi finde en ordning, der betyder, at reservationen kan forlænges med nogle uger. Dette er dog kun muligt efter forudgående aftale pr. mail.

Det med småt

Vi tager forbehold for slå- eller tastefejl, ligesom vi tager det forbehold, at en vare KAN være solgt, selv om det ikke tydeligt er fremgået af hjemmesiden...

Spørgsmål?

Skriv til  just@just-retro.dk

 

Henning Just . Lyngbakken 12, Sdr. Thise . 7870 Roslev


© Udarbejdet af ThiseWeb.dk