Ung må verden endnu være ...
Ung må verden endnu være. Det konstaterede vi på denne plads for over to år siden, f.... Læs mere, klik her

Gå tilbage til forrige side

Kyndelmisse i farver"Og nu kom sørme Knud", slutter børnene her i huset altid "Sneflokke kommer vrimlende" med tanke på den tidligere, men fortsat meget synlige, skoleleder her i byen.

Lige nu kommer ikke mange sneflokke vrimlende, men derimod enkelte solstråler og måske en lettere stigning på humør-barometeret, fordi januar er slut.

Fraværet af god, gammeldags vinter gør ikke så meget for os, der tilbringer timer på landevejene, men det er lidt kedeligt og gråt i længden. Og så alt det vand.

Forleden fik Palle - den firbenede Vorherre her i huset - øje på en gående fasan, da jeg hang i den anden ende af snoren på en pløret skovstrækning. Og nok forsøgte jeg at blive stående på stedet og holde ham tilbage, men jeg skøjtede rask gennem pløre af mudder - uden at falde. Nej, som hundelufter har man intet imod klart frostvejr.

Og når jeg savner sneen, er det let at tænke på det sne-kaos, vi blev udsat for, da jeg for nogle år siden fejrede min 40 års fødselsdag. I løbet af 20 minutter kom der 16 afbud, musikerne nåede aldrig frem og det blev faktisk - mod alle odds - en god fest, fordi de fleste af de fremmødte overgav sig til det, vi alligevel ikke kan ændre på: Vejret!

Men lidt længere aftener hjælper også på humøret, og man begynder i al stilfærdighed at glæde sig til forår, sommer, loppemarkeder, udendørsliv og farverige dage. Og i det lys faldt jeg let for Korulen-solsikkerne, da jeg fandt nogle dele for første gang i flere år.

Og sådan kom der lidt farver på kyndelmisse, eftersom sneens hvide farve udebliver.
© Udarbejdet af ThiseWeb.dk