Så er vi tilbage ...
Der er netop nu lagt nye ting på hjemmesiden - og det er de første siden sensommeren 2020... Læs mere, klik her

Gå tilbage til forrige side

Farvel, Jacob - og tak!




Det er en trist dag.

Den verdensberømte designer Jacob Jensen er død i en alder af 89 år, men hans liv blev rigt, langt, godt og succesrigt.

Der findes næppe ét eneste dansk hjem uden den berømte Margrethe-skål, som han slog de første streger til under sin ansættelse på tegnestuen Bernadotte & Bjørn i København i 1955.

Skålen fik navn efter Sigvard Bernadottes unge niece - den danske tronarving og prinsesse.

"Den er da pæn", sagde folkene fra Rosti, da de fik præsenteret skålen i 1955.

Sigvard Bernadotte var anderledes begejstret, da han i sine erindringer i 1975 beskrev den unge, uslebne diamant, som han og Acton Bjørn fik ind på tegnestuen i Amaliegade i København:

Han var et fund. Han havde denne meget sjældne evne helt intuitivt at kunne løse problemerne på den rigtige måde. At hans forslag desuden havde den uvurderlige fordel umiddelbart at tiltale vore kunder var et stort plus.

...

Selvfølgelig voksede han fra os, han sagde op, startede sin egen virksomhed og er vel nok den bedste designer i Danmark.

Man kunne man roligt tilføje resten af verden. Jacob Jensens design indgår i den permanente samling på Museum of Modern Art i New York, og det blev til ikke færre end 234 produkter til B&O.

Jacob Jensen formulerede selv hemmeligheden bag sin succes i et stort interview, som jeg som journalist på Skive Folkeblad havde fornøjelsen af at lave i 2010:

- At jeg udover at løse opgaven også giver folk dét, de ikke har vidst, at de ønskede sig!

Det gjorde han - en charmerende, livfuld og usædvanlig rask og rørig mand med et eftermæle, der kommer til at leve mange, mange år endnu.

I 1990 overdrog Jacob Jensen sin verdensberømte virksomhed i Hejlskov til sønnen, Timothy Jacob Jensen, men han designede selv helt frem til 2011.

Jeg tænker på den Jacob, jeg var så heldig at møde, hver gang, jeg hiver en Margrethe-skål frem - og jeg foretrækker de oprindelige som dem på billedet.

Nu kan jeg tilføje mit "tak" hver gang. Og i denne stund også mit farvel til en fantastisk designer og en gigantisk personlighed.







© Udarbejdet af ThiseWeb.dk