Til den rigtige ... fra os
Ved et tilfælde så hun mig over skulderen, da jeg sad ved computeren og skrev fakturaen, o... Læs mere, klik her

Gå tilbage til forrige side

Carmen Curlere forever




Det er faktisk noget af det, jeg husker bedst fra min barndom i 70'erne. Når luften dirrede af forventninger forud for en fest, og sættet med Carmen Curlere blev taget frem. Jeg husker duften af det, og hvordan de på et øjeblik kunne forandre en mor til en dame.

Og det er næppe tilfældigt, at enhver frisør med respekt for sig selv har sørget for at sikre sig adskillige sæt. Ja, det er vi mange, der har!

Nu skal historien om Carmen Curlers fra Kalundborg snart filmatiseres, og ikke blot bliver det formentlig én af de historier, vi danskere elsker. Det vil også give fornyet interesse for de magiske curlers, som aldrig siden har fundet sin "overmand".

Historien er velkendt, men god: Efter at have eksperimenteret i sin bagbutik i Skibbrogade i Kalundborg, hvor den unge Arne Bybjerg Pedersen havde sin radioforretning, grundlagde han den 1. juni 1963 sin første fabrik A/S Carmen Curlers.

Det gik stille og roligt fremad og efter et halvt år kunne han sammen med nogle hjælpere fra radioforretningen, klare at beskæftige tre damer og en mand, samtidig med at radioforretningen fungerede som varemodtagelse og forsendelsesafdeling.

Carmen Curlers blev en succes og i de næste år steg omsætningen, så man i 1967 kunne lønne 500 medarbejdere. Efter en kort periode med nedgang og afskedigelser, fik man atter vendt tingene til det bedste og på 6 år voksede den lille virksomhed fra 20 kvadratmeter i en kælder til 32.000 kvadratmeter lyse og moderne fabriksbygninger.

I 1969 sælger Arne Bybjerg Pedersen sit livsværk - efter en rekordomsætning. Derefter gik det, grundet konjunkturændringer op og ned med salg og produktion.

I 1971 var man således gået fra at have 3500 medarbejdere til 826. I 1972 efter rationalisering og omlægning af produktion kunne man dog igen vise fremgang og var oppe på 1400 medarbejdere.

I 1973 hærgede en voldsom brand på Carmen Curlers med ved ihærdig indsats reddede man produktionsbygningerne, hvorimod hele administrationsbygningen udbrændte.

Efter i 1988 at kunne fejre sit 25 års jubilæum, samtidig med at man havde produceret 1 mia. varmecurler. I 1988 faldt nettoomsætningen, og samtidig med dårlige dollarkurser begyndte underskuddet at stige, og til sidst knække virksomheden med en samlet gæld på 44 mio. Den 29. juni 1990 lukkede Carmen.

Arne Bybjerg Pedersen var udsat for det vanskelige at nå sin karrieres højdepunkt i en ung alder, og han lever - efter sigende - en sky og tilbagetrukket tilværelse i Queensland, Australien.







© Udarbejdet af ThiseWeb.dk