Så er vi tilbage ...
Der er netop nu lagt nye ting på hjemmesiden - og det er de første siden sensommeren 2020... Læs mere, klik her

Gå tilbage til forrige side

Alle elsker Lyngby




Det er sket så hurtigt, at det næsten ikke er til at fatte. Det er utroligt så kort tid, det har taget at gøre glas og porcelæn fra Lyngby fra 50'erne og 60'erne til "must haves" - både for os, der er vilde med gamle ting og så andre, der helst vil købe nyt.

Prisen på "Harlekin" eller "Blå Flamme" er hastigt stigende, mange elsker "Tangent" - og striberne er også populære. De blå og gule ting er der også mange, der gerne vil have, mens "Picknic" endnu ikke har fået så mange bejlere. Det kommer nok.

Men rillet keramik og porcelæn - det er nok alligevel det største for mange. Priserne på de originale Lyngby-vaser er absolut for opadgående, selv om man kan købe ny-producerede hos enhver isenkræmmer. Det samme gælder de fine ting fra Eslau Keramik - hvis de vel og mærke er intakte. Det er langt fra hverdagskost at finde Eslau uden afslag, men det sker da.

Der er samlere til alt. Forleden talte jeg med en dame, som har over 500 flødekander! Hun bruger dem ikke, men har dem til at stå i et vitrineskab, hvor hun så skal rende og gøre det rent. Det undrer mig, der højst har to-tre stykker, og bruger dem, jeg nu kan finde...

Det fik mig nu alligevel til at se på, hvor mange flødekander fra Lyngby, vi har stående - og det er dog nogle. Og samtidig blev jeg lidt overrasket over, at de to Lyngby-stel, vi selv har - "Harlekin" spisestel og "Tangent" kaffestel - ikke rummer én eneste flødekande.

Vi må se, om vi finder nogle, men vi kan jo altid bruge en blå, og det er det geniale ved Lyngby. Porcelænet kan - qua sin ens formgivning - mikses og bruges på kryds og tværs.

Det er nok også medvirkende til, at vi alle elsker Lyngby-tingene!







© Udarbejdet af ThiseWeb.dk