Ung må verden endnu være ...
Ung må verden endnu være. Det konstaterede vi på denne plads for over to år siden, f.... Læs mere, klik her

Gå tilbage til forrige side

Filmens vidunderlige verden


Det er længe siden, man har kunnet købe filmprogrammer - og snart er det også slut med filmplakater.

Sagt med en kliché er fremtiden digital - og derfor slutter de dyre forsendelser af filmplakater i løbet af det år, vi netop har taget hul på.

Det ændrer ikke på, at noget af det mest vidunderlige, man kan foretage sig i en forvirret verden med talrige input er at gå ind i biografens mørke og følge historien på lærredet.

Selv går jeg væsentligt mere i biografen end de fleste - og huset rummer også store samlinger af film. Vi gør brug af to streamingtjenester, og det er ikke det mindste for meget.

Biografen kan altid redde en regnvejrsdag fra den totale ruin - og jeg husker "Dunkirk" af britiske Christopher Nolan som et højdepunkt i sidste års elendige sommer. 

Alene afslapningen ved at se verden - opleve andres liv på tætteste hold - fra en anden vinkel er det hele værd. Og de smukke vinterbilleder, som jeg elskede, da vi i juleferien så den nyeste version af "Mordet i Orientekspressen" i biffen, var livgivende.

At samle filmprogrammer er én af mine nyere ideer, og selv om nogle af dem måske har en duft af cigaretrøg i sig, er det sin sag ikke at være begejstret. Ikke alene er der tale om tidstypiske indblik i en anden verden.

Film har virkelig ændret sig fra tyndbenede affærer til ofte filosofiske værker af en ikke uvæsentlig tyngde. Derfor holder vi aldrig op med at gå i biografen...

Vi holder heller aldrig op med at kigge efter gamle ting, og vi har stadig så meget, at vi sælger af dem....
© Udarbejdet af ThiseWeb.dk