Til den rigtige ... fra os
Ved et tilfælde så hun mig over skulderen, da jeg sad ved computeren og skrev fakturaen, o... Læs mere, klik her

Gå tilbage til forrige side

Forår i rødt og hvidt...

 

Bøgen er sprunget ud. En kort arbejdsuge venter. Torsdag aften varmer vi hvederne - og fredag aften den 4. maj markerer vi én af de allervigtigste datoer i Danmarkshistorien:

Befrielsen, der i 1945 faktisk også faldt på en fredag - ligesom i år.

Jeg elsker den aften. Det har jeg altid gjort. Og hvert år glæder jeg mig til den - og jeg køber ekstravagant ind til den, så jeg understreger dens særlige betydning.

Man kan sikkert analysere sit eget shopping-mønster (!) i en uendelighed (hvis man da overhovedet har lyst!), og mit er ganske klart: Om foråret shopper jeg ting til terassen og stranden - farver og praktiske ting, så vi kan nyde solen og komme afsted i en fart.

Om efteråret kan jeg ikke få stearinlys nok, og ved juletid undrer jeg mig over, hvordan vi kan have så mange lysestager!

De tanker har jeg glemt alt om, når jeg efter aftensmaden den 4. maj om aftenen nynnende samler lysestager og stearinlys sammen, så vi kan få dem tændt og sat i vinduerne. Bagefter sidder jeg lidt i en stol og glor, mens jeg påskønner indsatsen fra de mange, der kæmpede for mit frie Danmark.

Ikke blot heltene blandt vores egne landsmænd, men tankerne går også til "Monty" og Churchill, der lærte os, at "If you are going through hell, keep going"...

For at markere, at vi anerkender såvel dansk som britisk indsats, viser vi her et par pragtfulde, engelske Staffordshire krus i de danske farver.

God befrielsesaften til alle!
© Udarbejdet af ThiseWeb.dk