Ung må verden endnu være ...
Ung må verden endnu være. Det konstaterede vi på denne plads for over to år siden, f.... Læs mere, klik her

Gå tilbage til forrige side

Quistgaard - I'm in love...


 

 

Hvad udløser den momentale tilstand af sindssyge, der går under betegnelsen "forelskelse"?

Der er næppe noget spørgsmål, som kunsten, musikken og litteraturen har givet flere forslag til besvarelse på.

Når det kommer til ting og sager, kan jeg sagtens blive betaget. Men det er sjældent en tilstand, der holder særligt længe - og fornemmelsen af, at noget er flot kan sagtens leve videre, selv om tingene skifter hænder.

Jeg har det største problem, når det handler om de virkelig store. Vi siger aldrig farvel til vores Jacob Jensen-radioer, vores malerier af kunstnere, vi kender - og måske kommer børnene virkelig til at hænge på Harlekin-porcelænet fra Lyngby?

Og jeg vil bestemt forvente, at der til jul bliver dækket op med mine dele af "Blå Olga" fra Dresden, der har overlevet to verdenskrige, når og hvis jeg kommer på plejehjem.

Det eneste sikre vil imidlertid være, at jeg er omgivet af mine ting, som Jens Harald Quistgaard har lagt navn til. De tre små stager til kertelys. Lysestagen af støbejern. Keramik-porcelænet - og de (forhåbentlig mange), flotte Købenstyle-kander og gryder, jeg har.

Jeg kan ikke huske, hvordan det startede. Men det er mange år siden, og jeg vil til min sidste stund undre mig over, hvordan designeren - ja, jeg vil måske snarere sige "kunstneren" - kunne leve så stilfærdig en tilværelse sammenlignet med de andre gode.

På Aros købte jeg Stig Guldbergs film "En gryde til min kone" - og sjældent har jeg set så fantastisk en dokumentar. Og jeg har godt nok set mange...

Nu elsker hele verden IHQ - og "endelig", siger jeg bare! Det var ikke ét sekund for tidligt.

Selv er jeg lige forelsket. Og jeg ved ikke hvorfor, men jeg tror ikke, det holder op. For begejstringen flammer op og sætter mig i en tilstand af glødende forelskelse hvergang, jeg ser de ting, hans hænder formede.

Og så er jeg sindssyg nok til at gøre alt for at komme i nærheden af det...

Jens Harald Quistgaard (1919-2008) havde så mange strenge at spille på. Vi har efterhånden mange af hans ting til salg - dog undtaget de smukke Købenstyle-kander. Men alligevel - enjoy!© Udarbejdet af ThiseWeb.dk