Så er vi tilbage ...
Der er netop nu lagt nye ting på hjemmesiden - og det er de første siden sensommeren 2020... Læs mere, klik her

Gå tilbage til forrige side

Et nyt - stribet - år


 

2013!

Så er vi alle - forhåbentligt - sprunget friskt og frejdigt ind i det nye år - og efter tømmermændene, den vemodige eller lette afsked med 2012 har hverdagen atter sneget sig ind på os.

Genskinnet fra juletræets levende lys har forladt vores øjne - og vejret er gråt, januar, trist og træls. Og vemodet lammede os, da vi atter stillede alarmerne til at hive os væk fra de varme dyner så tidligt, at det næsten burde være lyv...

"After Holiday Blues", kalder de amerikanske psykologer fænomenet!

De omdelte reklamer - og køleskabene - bugner af light-produkter efter julens sul - og blomsterhandleren sælger de første, attraktive og spirende tegn på forår.

Koncept-butikkerne lokker med det ene vidundermiddel efter det andet, der skal bringe os helskindede og sunde ind i den anden årstid. "Striber", kalder Matas deres produkter.

Og så er vi dem, der mener, at de rigtige striber - dem, der virkelig giver kulør på hverdagen - de kommer ikke fra Matas, men fra Djursland.

I den ene eventyrligt smukke farve-kombination efter den anden er ét af 70'ernes allerstørste keramik-sællerter fra Bangholm Keramik. Blandt andre, naturligvis. Men måske den mest iøjnefaldende?

Her i huset elsker vi Bangholms striber som oplivende momenter, der aldrig bliver sat til side. Vi bruger dem dagligt året rundt - om sommeren bliver de slæbt med til lange aftener på stranden, ligesom de kolde saucer nytårsaften blev serveret i de kulørte skønheder.

Masseproduceret - javist, det blev de. I Ugelbølle på Djursland, hvor man i nutidens keramikværksted med samme navn ganske vist satser på den mest mageløse unika. Men engang var det noget andet - og farverne er aldrig blegnet. Uanset hvor meget, de er blevet brugt gennem de op mod 40 år.

Året rundt minder de os om, at der er en dag efter denne. Og den bliver længere! I dag kunne den lokale avis levere den enestående nyhed, at dagen er tiltaget med hele 14 minutter. Og straks tænkte jeg på sommer på terassen med alle de stribede på bordet.

14 minutter! Det er ikke så ringe! En fin indikator på, at den gode start på året kan vi få. Hvis vi kan få øje på den, når den ligesom Bangholm-striberne falder i øjnene.

Rigtig godt nytår, allesammen!!!











© Udarbejdet af ThiseWeb.dk