Så er vi tilbage ...
Der er netop nu lagt nye ting på hjemmesiden - og det er de første siden sensommeren 2020... Læs mere, klik her

Gå tilbage til forrige side

Scandinavia on my mind


 

 

Farver!

Når det få dage efter kyndelmisse - igen, igen, igen - bliver hvidt derude, skal der farver til. Og her i huset blev løsningen den gode, at alle de skandinaviske vaser fra svenske glasbruk, fra en af de rigtig gode som Bo Borgström og finske Riihimäen Lasi fik plads i en af de rummelige vindueskarme.

Smukke, ikke sandt? Selv falder jeg uden undtagelse pladask for den ene formgivning efter den anden - lige fra "Bamboo" over til de store "bobler" og uventede finurligheder på de finske vaser, der bryder det ellers så stilrene look.

Sammen med danske Holmegaard Glasværk levner de ingen tvivl om, at skandinaviske glaspustere og -mestre er i særklasse. Eksemplerne er talrige - og dette er kun et lille udpluk.

Når jeg står med glas fra Riihimäen Lasi mellem hænderne rammes jeg altid af en brændende lyst til at tage til Finland. Til Arabia, som området udenfor Helsinki blev kaldt - og hvorfra så meget af det smukke, finske porcelæn blev til.

Eller bare rundt i by og på land for at se, om de selv skønner på dybt opfindsomme og originale glas, de faktisk kan prale af med rigtig god samvittighed.

Og så ville jeg købe en flaske Finlandia vodka! Og jeg ville betale prisen, selv om Finlands medlemskab af EU bremser det tidligere ellers så givtige toldfrie indkøb. Alligevel ville flasken alene være hver en femøre værd.

Og så ville jeg sikkert glæde mig over farverne i Finland. Der må simpelthen være masser på et sted, der har leveret design, der 40-50 år senere synes så hipt, at det kunne være lavet i går.

Det bilder jeg mig i hvert fald ind, når jeg ser på vaserne fulde af farver. Og selv om adskillige af dem er til salg, har jeg allerede følt en boblende begejstring for farverne.







© Udarbejdet af ThiseWeb.dk