Så er vi tilbage ...
Der er netop nu lagt nye ting på hjemmesiden - og det er de første siden sensommeren 2020... Læs mere, klik her

Gå tilbage til forrige side

Brødet er bagt i gryden

 

I dag er en lang bedre dag på Fyn end i resten af landet. Og det skyldes naturligvis, at hvor vores vinterferie lakker mod en kedelig ende, er deres knapt nok begyndt. Men for en uge siden var det omvendt.

Ferien er et forrygende afbræk til at gøre noget af det, man ellers ikke når til daglig - for eksempel at bage verdens bedste brød.

Det tager langt over 12 timer, men det er hele besværet værd: At bage sit brød i en lukket gryde - og på det seneste har det overvejende været til dette formål, vi har solgt Copco og andre støbejernsgryder.

Og der er ingen tvivl om, at bedre brød bliver svært at finde. Selv om jeg ikke spiser almindeligt hvedemel, men kun speltmel, er det helt perfekt, og opskriften findes her:

http://www.kvalimad.dk/opskrifter/verdens-bedste-broed

Og ganske vist står der i opskriften, at det er uden betydning, hvilket mel, der bruges. Her i huset er vi enige med kokken Claus Meyer i, at det bestemt ikke er ligegyldigt! Derfor bruger vi kun Aurions mel-sorter, og det skyldes selvfølgelig, at vi bor i et økologisk smørhul.

Ikke blot har vi Thise Mejeri, der nok også kan fortjene titlen "verdens bedste", men vi har også Leif, købmanden, der har et imponerende sortiment af økologiske varer. Vores venner fra større byer tror næppe deres egne øjne, når de er med inde hos købmanden i dette smukke hjørne af landet.

Aurion-melet sælger han billigere end de fleste, så vi ikke blot køber mel til kolleger, familie og venner udenbys. Men vi kan også med usvækket fornøjelse henvise til hans meget fine hjemmeside. For her får du verdens bedste mel til verdens bedste brød:

http://thiseshop.dk/

Når jeg tænker på al den kvalitet, som vores landsby kan prale af, er det lige før jeg slet ikke tænker på, at min ferie er godt brugt - og fynboernes funklende ny.








© Udarbejdet af ThiseWeb.dk