Så er vi tilbage ...
Der er netop nu lagt nye ting på hjemmesiden - og det er de første siden sensommeren 2020... Læs mere, klik her

Gå tilbage til forrige side

Dengang vi slog banken...

 

 

Nogen gange spørger jeg mig selv, hvad vi egentlig havde forestillet os.

Mens jeg var ludfattig studerende og boede på Skjoldhøjkollegiet - verdens rareste beton-ghetto i Brabrand nær Aarhus - var spil den helt store, afstressende faktor på opgang 97.

Sammen med en jurastuderende, en cand. linc. merc-studerende og yderligere en journalistelev var jeg med i en spilleklub. Vi spillede fra morgen til aften, mens de andre, mere flittige og ambitiøse sad med næserne i bøgerne. Om aftenen fik vi et par øl, mens vi genoptog fornøjelsen: Trivial Pursuit, Yatzy, Acquire, Master Mind - og Matador.

Måske drømte vi lige så meget om rigdomme. Sine, der er i dag er jurist, fik efternavnet Spies. Anders, der er journalist på DR, fik efternavnet Hilton, Jan beholdt sit efternavn, så han kunne overtage Jensens Bøfhus, som vi gerne spiste på. Og jeg blev Andersen-Skjern.

Matador var et stort spil for os. Faktisk var det mageløst. Kollegiet var indviet i 70'erne - og bar præg af det. Skålene i køkkenet var Herbert Krenchels krenit-skåle. Lamperne var produceret af Louis Poulsen og møblerne var klassikere, der i dag kunne sælges til formuer. Hvis de var blevet behandlet noget bedre.

Og så var der et ældgammelt Matador-spil, som vi gerne spillede. Ja, faktisk elskede vi det! For udover de herligste "Prøv lykken"-kort med tekster som "Betal regningen på Deres Mørkelægningsgardiner. Kr. 15,00", var der den herligste finesse:

Vinderen slog også banken!

Alene dén morale har forlængst fået mig til at bruge en formue på et tilsvarende spil - og det er stadig "The winner takes it all".

Der er ikke mange af de gamle spil tilbage. Men her er et fra 50'erne, og det vidner ikke blot rationeringerne om. Et andet eksempel:

"Salget af Tobak fra Deres Nyttehave har indbragt Kr. 200,00".

Den går ikke i dag - ligesom det i hvert fald ikke umiddelbart synes muligt at slå banken.

Men vi gjorde det. Og selv om en mere pengestærk tilværelse aldrig blev det, som Sine, Anders, Jan og jeg drømte om i de tidlige 90'ere, har vi tænkt os at gøre det igen: At slå banken i Matador. 

Det kan vi sagtens forestille os. Og det har vi længe forestillet os. Datoen har været sat i årevis: Den 20. juli 2020.








© Udarbejdet af ThiseWeb.dk