Sætte tændte lys i stager...
Efter en lang, varm og vidunderlig sommer skete det faktisk med få dages varsel.Det blev e.... Læs mere, klik her

Julen fra Nørregade
Som barn af en københavner og en jyde, men opvokset i det smukkeste af Himmerland, var jeg vant til, at julen kom fra Nørregade.

Ikke hjemme i Hadsund, men derimod fra hovedstaden. Vi var aldrig i København uden at være omkring Nørregades Bolcher og Daells Varehus - og selv om der blev købt ind, måtte lagrene fyldes til julen.

Hvem husker ikke følelsen af de tykke kataloger fra Dalle Valle mellem hænderne? Og spændingen, når pakken nåede frem?

På kort tid er julepynten fra Daells Varehus gået fra at være noget, der tilhørte erindringens tåger til at være de helt store retro-samlerobjekter, når det kommer til julepynt.

Godt nok kunne vi ikke gemme bolcherne (særligt længe), men dåserne gemte vi. Jeg har stadig nogle i min dåsesamling, der ganske vist er faldende i værdi, når det kommer til klingende mønt.

Men ikke, når det kommer til affektionsværdi. Svigerforældrenes dåse fra bryllupsrejsen til Tivoli på Nimbus i 1950, som min salig svigermor forærede mig, er nok den mest fantastiske. Min mand er enig, og den skulle gerne gå i arv.

Børnene elsker nogle med Mickey Mouse, jeg købte i 1991. Hunden elsker til gengæld indholdet af alle kagedåser - uden undtagelse! 

Bolcherne kan vi få overalt, men jeg må indrømme, at jeg slet ikke køber bolcher til jul. Bridgeblanding, chokolade, marcipan, lakridskonfekt og romtoppe skal der være. For slet ikke at tale om det sidste nye - lankridsbåde som i "Jul i Bakkekøbing".

Men bolcher er der ikke. Selvfølgelig ikke, når dåserne udenfor sæsonen, som nærmer sig med hastige skridt, er hjemsted for julepynten, der indpakket i silkepapir er klar til året efter.

Vi har bjerge af julepynt, og det er ikke alt, der kommer på hjemmesiden, så spørg endelig, hvis der er noget, du husker. Måske har vi det, selv om vi er langt bagud med at opdatere hjemmesiden?

Vi er snart klar med ideer til julegaver - og selv om man i denne tid ikke skal røbe alt, er nogle af kodeordene Koka, Kay Bojesen, Laurids Lønborg og mange flere af de navne, vi alle kender i kategorien skandinavisk retro...


NB! Juletravlheden har sat ind - og vi må minde om, at dette er en fritidsbeskæftigelse. Inden du bestiller beder vi dig venligst være opmærksom på, at der kan gå nogle dage, før vi kan afsende. Forslag til julegaver kommer i begyndelsen af december.


Køb og forsendelse - kort sagt:

1. Vi sender ikke længere ordrer til en samlet købesum på under 150 kroner, og vi sender kun til Danmark.

2. Al forsendelse indpakkes forsvarligt, så det kan sendes i en kasse, der ikke er større end en typisk flyttekasse af typen "Junior" (Indv. mål: H. 337 x B. 341 x L. 375 mm. Udv. mål 388 x B 345 x L. 388) koster 50 kroner. 

Køber man så meget, at det ikke kan være i én flyttekasse, må man betale nye 50 kroner, og vi understreger, at priserne kun gælder for forsendelse i Danmark.  Se mere under "Forsendelse" under "Købsvilkår".

Interessen for vores hjemmeside er gigantisk, og det er bestemt ikke klik, den mangler. 

 © Udarbejdet af ThiseWeb.dk