Længsel efter forår
Hvem skulle have troet det - efter en lang og varm sommer, som på mange tidspunkter blev t... Læs mere, klik her

De svenske heste
De var altså foran, svenskerne - dengang i 70'erne. Ikke et ord om Abba eller om, at hvor Napoleon tabte, vandt de. 

Nej, dengang var de top-hippe - og er de egentlig ikke stadigvæk?

Heste og piger hang uløseligt sammen i de skærmløse tider, og al litteratur om de fire- og to-benede var stort set oversat fra svensk. Hvem husker ikke Britta og Silver?

Enhver rejse til Sverige dengang resulterede med noget nær statsgaranti i en souvenir i form af en Dalar-hest - og den er efterhånden så ikonisk, at det trodser alt.

For tiden kan alt af træ stort sælges - især hvis det er formet af hænderne på Eigenbrod, Helen og Mogens og russerne, der har Babushka-dukkerne på samvittigheden. Eller svenskerne, som tilfældet er med Dalarhestene.

De fås i talrige versioner med vidt forskellige dekorationer, og det sker også, at man finder platte og billige kopier. Men vi, der er samlere, ved præcis, hvilke karakteristika, vi skal gå efter. Det bliver bare ikke bedre!

Jeg elsker mine, og selv om der sagtens kan gå dage og uger uden jeg ser på dem, kan jeg i et tænksomt sekund i tiden få øje på dem - og så føler jeg et strejf af glæde. Og den overgås faktisk kun af den fornøjelse, det er at finde en ny én, der kan bringe nye dimensioner til den bestående flok.

Som det er med samlinger - og dette er kun et udsnit af min - er de meget svære at skille sig af med, så her og nu er ingen Dalar-heste på vej til hjemmesiden.

Til gengæld er en Babushka klar - og det er vel heller ikke så ringe?


Køb og forsendelse - kort sagt:

1. Vi sender ikke længere ordrer til en samlet købesum på under 150 kroner, og vi sender kun til Danmark.

2. Al forsendelse indpakkes forsvarligt, så det kan sendes i en kasse, der ikke er større end en typisk flyttekasse af typen "Junior" (Indv. mål: H. 337 x B. 341 x L. 375 mm. Udv. mål 388 x B 345 x L. 388) koster 50 kroner. 

Køber man så meget, at det ikke kan være i én flyttekasse, må man betale nye 50 kroner, og vi understreger, at priserne kun gælder for forsendelse i Danmark.  Se mere under "Forsendelse" under "Købsvilkår".

Interessen for vores hjemmeside er gigantisk, og det er bestemt ikke klik, den mangler. 

Nyt på hjemmesiden - mere er på vej:© Udarbejdet af ThiseWeb.dk