Nøddeknækker eller lys-general?
Okay, så indrømmer jeg det. At den faktisk startede i begyndelsen af september. Min mor, m.... Læs mere, klik her

Jul i særlige butikker
Engang var den julepynt, der ikke var af papir, noget man skulle til guldsmeden eller isenkræmmeren for at finde - og i hvert fald til en specialforretning. 

Samtidig er meget af den julepynt, mange af os er vilde med i dag, fra de papirhandlen eller de (ofte smukke) købmandsforretninger, der var før supermarkedederne. Eller det blev bestilt og købt hjem via postordre fra Nørregade i København - Daells Varehus.

De i dag så eftertragtede gamle glaskugler skulle man have hos isenkræmmeren, mens guldsmeden havde de mest eksklusive ting. Og ofte blev tingene lagt i fine æsker, som i sig selv i dag er attraktive.

Det gælder for eksempel disse klassiske nissepiger, der ligger i en indpakning i den bedre ende. De er lavet af porcelæn, og derfor er de lagt i den emballage, som de kun har forladt for at stå til pynt ved juletid.

Vi har snart ikke mere julepynt til salg for i år - og vi må også nok sige, at det bliver sværere og sværere at finde. For kun få år siden var der masser, men nu beholder mange det selv, de sælger det privat eller lader det gå i arv. Om det så er tekstiler begynder det at blive svært, hvis de ikke skal være for falmede eller slidte - og det skal de helst ikke. 

Vi havde ikke haft så meget i år, hvis det ikke havde været for gode ture til Sverige og Tyskland - men vi begynder at kunne ane enden af vejen forude. For os slutter jagten aldrig, men vi kan bare konstatere, at der ikke er så meget at finde.

Men det skal ikke forhindre nogen af os at nyde synet af det, vi trods alt har fundet. Vi skal iøvrigt gøre opmærksom på, at vi sender sidste gang pakker, herunder dem med julepynt, herfra den 18. december i år. Ellers når det ikke frem til jul - og julepynt eller julegaver efter jul er heller i så spændende...

Vi har også andet end julepynt på siden. Se under "det sidste nye", hvor årets julepynt iøvrigt også er blevet liggende, så alle, der kun er interesseret i det seneste, kan orientere sig om, hvad vi har.


Køb og forsendelse - kort sagt:

1. Vi sender ikke længere ordrer til en samlet købesum på under 150 kroner, og vi sender kun til Danmark.

2. Al forsendelse indpakkes forsvarligt, så det kan sendes i en kasse, der ikke er større end en typisk flyttekasse af typen "Junior" (Indv. mål: H. 337 x B. 341 x L. 375 mm. Udv. mål 388 x B 345 x L. 388) koster 60 kroner. 

Køber man så meget, at det ikke kan være i én flyttekasse, må man betale nye 60 kroner, og vi understreger, at priserne kun gælder for forsendelse i Danmark.  Se mere under "Forsendelse" under "Købsvilkår".

Interessen for vores hjemmeside er gigantisk, og det er bestemt ikke klik, den mangler. 

Det er vi naturligvis meget glade for.© Udarbejdet af ThiseWeb.dk