En ske til jul
Samlinger - dem har vi her i huset masser af, og det står især klart, når vi begynder at s... Læs mere, klik her

Nu begynder julen
Tidspunktet kan nogle diskutere fra nu af og til juleaften - og det er der nogle, der gør. Dem om det.

Selv elsker jeg julen - og det handler hverken om gaver, mad eller fridage. Det handler om traditioner. Om at blive sendt tilbage i tiden af en duft, en ældgammel julekugle eller erindringen, der vender tilbage med et lykkeligt stød helt derinde, hvor man sjældent oplever passagen så let som i de dage. 

Det er tåren, der overvælder og sætter sig i øjenkrogen ved et savn, men det kan være sin sag at besvare det store spørgsmål: Er det vrede over, at de ikke er her i en alder af 100 år - eller er det glæde over, at vi dog var så heldige, at vi havde dem?

Meget af det, der skal til for at det kan blive jul - sådan rigtigt - er gemt eller kan genskabes. Men der er også noget, der er glemt.

Gensynet er fantastisk. Som da jeg så julekalenderen fra Brugsen i 70'erne. Jeg har ikke skænket den en tanke i årevis! Den kostede 1,25 kroner, selv om der reelt var tale om reklame - men se lige, hvor den emmer af forventinger, glæde og julestemning.

De små låger er bevaret - og jeg kan sagtens se, hvordan mine børn, som ikke er små længere, tænker deres. Der er jo ikke noget i den!

Det er der til gengæld i de julekalendere, de i hvert fald skal have - hver dag er der gode sager. Sådan skal det være. Uanset deres alder.

Nu om stunder kan man også få én til hunden. Sådan én har vi naturligvis også investeret i, selv om vi endnu venter på en lille, gul labradorhvalp. Men ikke så længe endnu. 

Han skal hedde Linus - efter hovedpersonen i julekalenderen "Jul i Svinget". Og som sin forgænger, den højtelskede Palle, der sørgede for, at vi aldrig var alene i verden, skal han også have en rød sløjfe om halsen til jul. Sådan som den firbenede i mit barndomshjem - altid hanhunde - altid havde til jul.

Nu kommer julepynten. Hos os er den her allerede - det er over det hele. Tidligt eller ej. Man kan jo lade være med at kigge på den, hvis man ikke gider, og når vi kommer til nytår har selv jeg helt sikkert også fået nok.

Og senere kommer der nok også lidt, der ikke har med jul at gøre, mon ikke? Det plejer at være en tradition - og flere har allerede efterspurgt det, man kan se nederst på siden:


Køb og forsendelse - kort sagt:

1. Vi sender ikke længere ordrer til en samlet købesum på under 150 kroner, og vi sender kun til Danmark.

2. Al forsendelse indpakkes forsvarligt, så det kan sendes i en kasse, der ikke er større end en typisk flyttekasse af typen "Junior" (Indv. mål: H. 337 x B. 341 x L. 375 mm. Udv. mål 388 x B 345 x L. 388) koster 50 kroner. 

Køber man så meget, at det ikke kan være i én flyttekasse, må man betale nye 50 kroner, og vi understreger, at priserne kun gælder for forsendelse i Danmark.  Se mere under "Forsendelse" under "Købsvilkår".

Interessen for vores hjemmeside er gigantisk, og det er bestemt ikke klik, den mangler. 

Det er vi naturligvis meget glade for.© Udarbejdet af ThiseWeb.dk