Sætte tændte lys i stager...
Efter en lang, varm og vidunderlig sommer skete det faktisk med få dages varsel.Det blev e.... Læs mere, klik her

Gå tilbage til forrige side

Køb denne vare basket

NACCO

Made in Denmark.

Tiden er til relanceringer. Selvfølgelig gælder det også for det tunge støbejern fra Morsø Jernstøberi, der dog ikke genoptager de farvestrålende, emaljerede ting fra først Nacco og siden Copco.

Produktionen af Copco gryderne begyndte i en periode med bedre tider for jernstøberiet efter svære tider årtier før og under 2. verdenskrig. Da de først blev lanceret, hed gryderne Nacco med reference til jernstøberiets stifter N. A. Christensen.

Siden forbandt man også stifterens navn med forfatteren Aksel Sandemoses inspiration til romanen "En flygtning krydser sit spor" og den betydeligt mere kendte Jantelov.

Men navnet Nacco slog ikke rigtig igennem. Derfor ændrede man det til det mere mundrette Copco af hensyn til de amerikanske og tyske markeder, og serien blev især i 1960’erne og 1970’erne et kendt produkt fra jernstøberiet. 

Her er der den fineste lille gryde med låg fra Nacco-serien i en farve, der placerer sig et sted mellem den meget lyse gule og den lime-farvede. Den er uden afslag eller mange brugsspor. Den er absolut smuk, fordi den er emaljeret hele vejen rundt - og dermed uden Nacco-stemplet i bunden.

Den fuldtonede emaljering betyder dog, at den ikke kan anvendes på moderne varmekilder som induktion, men den vil kunne være en fin lille stegeso eller brødbager til ovn eller grill.

Måske er den dog lige i det mindste, men det afhænger som bekendt af, hvad man vil anvende den til.

Mål: D. 17 cm. H. 12 cm.

Pris: 250 kr.

© Udarbejdet af ThiseWeb.dk