Det er smørret ...
De dukker op så sjældent, at jeg selv for flere år siden opgav at skabe min egen samling.M.... Læs mere, klik her

Det er smørret ...


De dukker op så sjældent, at jeg selv for flere år siden opgav at skabe min egen samling.

Men det betyder ikke, at jeg ikke forstår de mange, der gerne går vidt for at sikre sig nogle af de smør-farvede ting i fajance, som mange af os husker fra forlængst svundne tider. Det var "vores fans" i England, der producerede dem til de mejeri-produkter, vi gerne eksporterede dertil. Ja, vi gik faktisk så vidt som til at lade dem få de bedste stykker bacon på grisen ...

I dag er Lurpak naturligvis stadig på markedet, men her foretrækker vi de økologiske produkter fra det lokale Thise Mejeri. Det er i sig selv en turistattraktion.

Lige nu er der jo stadig intet, der er normalt på grund af corona'en. Men frem til og med sidste sommer kunne både 200 og 300 dukke op til den ugentlige rundvisning på mejeriet, der er kendt over hele verden. Der er også en fantastisk historie knyttet til mejeriet, der bliver større og større - og arbejdsplads for flere og flere. 

Det er imponerende, og her i landsbyen er vi alle stolte af mejeriet. Det tror vi faktisk, at mange danskere i det hele taget er.

Til gengæld har ristet brød nok aldrig haft samme popularitet som rundstykkerne på de danske morgenborde, selv om der var enighed om, at "det er smørret, der gør det". Det er nok derfor, det stadig er muligt at finde en perfekt udgave af en toastholder, som det lykkedes én af vores venner at gøre. Det er i sig selv et scoop at finde æggebægre, der er hele og fine.

Denne er på vej til hjemmesiden, hvor vi også snart begynder at tænke på julepynten, et stort Cordial-kaffestel, en meget velholdt plakat med Davre-pigerne fra FDB og et originalt tryk fra "Vinterbørn" af Dea Trier Mørch. Og meget mere.

Vi har rigtig meget, der venter på nye ejere og er på vej til hjemmesiden. Det er tiden, det kniber med lige nu ... Men vi når nok det hele, og til jer, der allerede øjner julen i horisonten minder vi om, at vi først fra uge 43 sælger julepynt. © Udarbejdet af ThiseWeb.dk