Mission accomplished for "juleafløseren" ...
Indrømmet! Det er ikke mig, der her i huset glæder sig mest til julen - og det sker da sle... Læs mere, klik her

Gå tilbage til forrige side

Køb denne vare basket

"DALLE VALLE" KOM MED JULEN


 

Når det kom, kataloget fra Daells Varehus i hovedstaden, var det en fest. Man kunne sagtens slås med øvrige familiemedlemmer om at komme til at se det tykke hæfte først - og efter siderne med tøj til hele familien kom julepynten.

De herligste nisser, formfuldendte engle og hyggelige gør-det-selv-projekter.

Og så var der julens tekstiler, som tidens husmødre med behændig snilde kunne gøre den fineste juledug, pudebetræk eller patchwork af. Som det på billedet, der blev vist i et af julekatalogerne i 70'erne.

Alene de husmoderlige planer i tidens typehuse var et varsel om de herlige tider, der lå forude. Selv om der kunne være uendeligt lange uger til jul.

Man kan kun ærgre sig over, at katalogerne ikke blev bevaret. Det kan måske skyldes, at sider blev revet ud som bilag til ønskesedler eller det forekom for utidssvarende at gemme dem. Uanset hvordan det var, er det ærgerligt, at det ikke er sket.

Sidste år så jeg en papkasse med det hedengangne varehuslogo på - og jeg nåede slet ikke at tænke over det, før en anden greb den og klaskede et tre-cifret beløb i genbrugsbutikkens disk for de mange minder, den rummede.

Og det stemningsmættede jule-stof fra Daells Varehus? Det måler 40 cm. i bredden, 250 cm. i længden - og kan købes for 175 kr.

I løbet af få dage kommer der lidt mere julepynt til alle dem, der - heller ikke - er i god tid i år. Og nogle gode bud på julegaver, som ikke ligner det, man kan få i mere nutidige kataloger!© Udarbejdet af ThiseWeb.dk